Riddle UpRiddle Up - riddles, brain teasers and puzzles
  • Riddles
  • Quizzes
  • Puzzles
  • Games
  • Search
  1. Home
  2. Riddles
  3. 326 Riddles for Adults With Answers
Riddle Collection

326 Riddles for Adults With Answers - page 3 of 4

326 riddles, every one with its answer on the page. Printable version
201.HardAdults & Lateral-Thinking

You kill 10 flies out of 22 on a table. How many are left?

  • A.An airplane
  • B.A helicopter
  • C.A bicycle
  • D.Ten
Answer: Ten

Think about the literal properties of a 'ten'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

202.HardAdults & Lateral-Thinking

I rest at night and have a twin; I'm not alive but have a "soul."

  • A.A sock
  • B.A boot
  • C.A glove
  • D.A foot
Answer: A foot

Think about the literal properties of a 'a foot'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

203.HardAdults & Lateral-Thinking

I'm made for one but for the purpose of two; worn for years or a few.

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.A wedding ring
Answer: A wedding ring

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

204.HardAdults & Lateral-Thinking

A window cleaner falls from the 12th floor and is fine. How?

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.He was cleaning the inside
Answer: He was cleaning the inside

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

205.HardAdults & Lateral-Thinking

I respond only if you speak first, but no one can see me.

  • A.A parrot
  • B.A radio
  • C.A recorder
  • D.An echo
Answer: An echo

Think about the literal properties of a 'an echo.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

206.HardAdults & Lateral-Thinking

Minimum prisoners needed to find one poisoned wine bottle out of 110?

  • A.I am innocent
  • B.You will shoot me
  • C.I am lying
  • D.Ten
Answer: Ten

Think about the literal properties of a 'ten.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

207.HardAdults & Lateral-Thinking

Why did 7 police officers smile at a driver going the wrong way?

  • A.A safe
  • B.A credit card
  • C.A wallet
  • D.He was walking
Answer: He was walking

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

208.HardAdults & Lateral-Thinking

People reveal secrets to me; most think I'm dirty but need me around.

  • A.A promise
  • B.A lie
  • C.A diary
  • D.A toilet
Answer: A toilet

Think about the literal properties of a 'a toilet.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

209.HardAdults & Lateral-Thinking

I can be dull, shiny, sharp, or pointy. You only think of me when needed.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A knife
Answer: A knife

Think about the literal properties of a 'a knife.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

210.HardAdults & Lateral-Thinking

You try to keep me straight, but sadness makes me bend further.

  • A.A luxury car
  • B.A wedding dress
  • C.A new house
  • D.Your posture
Answer: Your posture

Think about the literal properties of a 'your posture.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

211.HardAdults & Lateral-Thinking

I have a mighty roar and run forever, though I never move at all.

  • A.A rock
  • B.A feather
  • C.A sponge
  • D.A waterfall
Answer: A waterfall

Think about the literal properties of a 'a waterfall.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

212.HardAdults & Lateral-Thinking

I can take you up or down; you reach great heights with me.

  • A.A reflection
  • B.A ghost
  • C.A vampire
  • D.A flight of stairs
Answer: A flight of stairs

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

213.HardAdults & Lateral-Thinking

I am a fighter of good and the king of the black night sky.

  • A.Smoke
  • B.Fog
  • C.A bird
  • D.Dark
Answer: Dark

Think about the literal properties of a 'dark.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

214.HardAdults & Lateral-Thinking

How can a 9ft 1in sword be mailed in a 9ft limit box?

  • A.Clock arithmetic
  • B.A calculator error
  • C.Daylight savings
  • D.Place it diagonally
Answer: Place it diagonally

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

215.HardAdults & Lateral-Thinking

I'm a danger to life and home; when you hear me, you could lose your job.

  • A.A plant
  • B.A person
  • C.A piece of metal
  • D.Fire
Answer: Fire

Fire needs fuel (food) to stay alive but is extinguished by water (a drink).

Full explanation and related riddles

216.HardAdults & Lateral-Thinking

I am never fat, can be thin, and give you space even if you talk a lot.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.Air
Answer: Air

Think about the literal properties of a 'air.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

217.HardAdults & Lateral-Thinking

Tony sips his drink and dies; Tommy gulps two and lives. Why?

  • A.A plant
  • B.A person
  • C.A piece of metal
  • D.The poison was in the ice
Answer: The poison was in the ice

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

218.HardAdults & Lateral-Thinking

I clean the old and bad; my juice is golden. If I die, you need a machine.

  • A.Silver
  • B.Diamonds
  • C.True love
  • D.A kidney
Answer: A kidney

Think about the literal properties of a 'a kidney.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

219.HardAdults & Lateral-Thinking

I skip and run but can't eat or think; you see me but I can't see you.

  • A.A hook
  • B.A thread
  • C.A button
  • D.A leg
Answer: A leg

Think about the literal properties of a 'a leg.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

220.HardAdults & Lateral-Thinking

Fighters lined up in rows; one component decides if they are divided or united.

  • A.An elevator
  • B.An escalator
  • C.A ramp
  • D.A zipper
Answer: A zipper

Think about the literal properties of a 'a zipper'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

221.HardAdults & Lateral-Thinking

I hurt most when lost or not had; I can be given to many or just one.

  • A.A surfer
  • B.A pilot
  • C.A carpenter
  • D.Love
Answer: Love

Think about the literal properties of a 'love.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

222.HardAdults & Lateral-Thinking

I have four legs but can't walk; I hold food but have no soil.

  • A.Your temper
  • B.Your tongue
  • C.A secret
  • D.A table
Answer: A table

Think about the literal properties of a 'a table.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

223.HardAdults & Lateral-Thinking

You won't know me until you measure me; you miss me when I'm gone.

  • A.Clock arithmetic
  • B.A calculator error
  • C.Daylight savings
  • D.Time
Answer: Time

This logic uses 'clock arithmetic'. On a standard 12-hour clock, adding 5 hours to 9:00 results in 2:00.

Full explanation and related riddles

224.HardAdults & Lateral-Thinking

I am at the start of the end and also of place.

  • A.The letter "A"
  • B.The letter "M"
  • C.The letter "P"
  • D.The letter "e"
Answer: The letter "e"

This refers to the literal placement of the character in the spelling of the words 'April' and 'March'.

Full explanation and related riddles

225.HardAdults & Lateral-Thinking

A 9-letter word that remains a word as you remove letters one by one.

  • A.The letter "A"
  • B.The letter "M"
  • C.The letter "P"
  • D.Startling
Answer: Startling

Think about the literal properties of a 'startling'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

226.HardAdults & Lateral-Thinking

I have three eyes and one leg; I close one eye even when you want it open.

  • A.Two ears
  • B.Two hands
  • C.Two feet
  • D.A traffic light
Answer: A traffic light

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

227.HardAdults & Lateral-Thinking

I have no breath but am alive; always drinking but never thirsty.

  • A.A plant
  • B.A person
  • C.A piece of metal
  • D.A fish
Answer: A fish

The 'broken glass' was a fish tank. Without water, the fish died on the floor.

Full explanation and related riddles

228.HardAdults & Lateral-Thinking

I'm in the sun but not rain, fly but stuck at the bottom, feel no pain.

  • A.A reflection
  • B.A ghost
  • C.A vampire
  • D.A shadow
Answer: A shadow

A shadow only exists when light is present but blocked. If you shine a light directly 'on' it (remove the blockage), it disappears.

Full explanation and related riddles

229.HardAdults & Lateral-Thinking

I have hands, but I am unable to clap.

  • A.A watch
  • B.A statue
  • C.A mirror
  • D.A clock
Answer: A clock

This logic uses 'clock arithmetic'. On a standard 12-hour clock, adding 5 hours to 9:00 results in 2:00.

Full explanation and related riddles

230.HardAdults & Lateral-Thinking

I am always being responded to, though I never ask a question.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A doorbell
Answer: A doorbell

Think about the literal properties of a 'a doorbell.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

231.HardAdults & Lateral-Thinking

I can be cracked, made, played, or told. What am I?

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A joke
Answer: A joke

Think about the literal properties of a 'a joke.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

232.HardAdults & Lateral-Thinking

What do rich people need, poor people have, and if you eat it, you die?

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.Nothing
Answer: Nothing

Think about the literal properties of a 'nothing.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

233.HardAdults & Lateral-Thinking

What type of tree can you carry in your hand?

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.A palm tree
Answer: A palm tree

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

234.HardAdults & Lateral-Thinking

Open me, you need a mirror to see me. Close me, you can't see me at all.

  • A.Two ears
  • B.Two hands
  • C.Two feet
  • D.Eyes
Answer: Eyes

Your eyes are separated by your nose (the 'road'). Since they both face forward, they cannot see each other.

Full explanation and related riddles

235.HardAdults & Lateral-Thinking

If you have this and then share it, it's instantly gone.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A secret
Answer: A secret

Think about the literal properties of a 'a secret.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

236.HardAdults & Lateral-Thinking

What is found at the end of a rainbow?

  • A.The letter "A"
  • B.The letter "M"
  • C.The letter "P"
  • D.The letter "w"
Answer: The letter "w"

This refers to the literal placement of the character in the spelling of the words 'April' and 'March'.

Full explanation and related riddles

237.HardAdults & Lateral-Thinking

What type of dress can you never wear?

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.An address
Answer: An address

Think about the literal properties of a 'an address.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

238.HardAdults & Lateral-Thinking

A woman kills her sister after meeting a man at their mother's funeral. Why?

  • A.A surfer
  • B.A pilot
  • C.A carpenter
  • D.To see the man again at the sister's funeral
Answer: To see the man again at the sister's funeral

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

239.HardAdults & Lateral-Thinking

A King gives children seeds to grow; a girl with an empty pot wins. Why?

  • A.A hook
  • B.A thread
  • C.A button
  • D.The seeds were fake
Answer: The seeds were fake

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

240.HardAdults & Lateral-Thinking

What breaks as soon as you speak its name?

  • A.Glass
  • B.A promise
  • C.The rules
  • D.Silence
Answer: Silence

Think about the literal properties of a 'silence.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

241.HardAdults & Lateral-Thinking

The more you make of me, the more you leave behind.

  • A.A bell
  • B.A door
  • C.A circle
  • D.Fingerprints
Answer: Fingerprints

Think about the literal properties of a 'fingerprints.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

242.HardAdults & Lateral-Thinking

I've been all around the world, and yet I never leave the corner.

  • A.A postcard
  • B.A coin
  • C.A flag
  • D.A stamp
Answer: A stamp

Think about the literal properties of a 'a stamp.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

243.HardAdults & Lateral-Thinking

What is a seven-letter word that becomes a "one" when you remove four?

  • A.The letter "A"
  • B.The letter "M"
  • C.The letter "P"
  • D.Someone
Answer: Someone

Think about the literal properties of a 'someone.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

244.HardAdults & Lateral-Thinking

Mr. Owens was killed Friday afternoon. The chef claimed he was making breakfast. Who is guilty?

  • A.Glass
  • B.A promise
  • C.The rules
  • D.The chef
Answer: The chef

Think about the literal properties of a 'the chef '. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

245.HardAdults & Lateral-Thinking

I am hard at the beginning and soft in the middle; you need a lot of air to blow me.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.Gum
Answer: Gum

Think about the literal properties of a 'gum.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

246.HardAdults & Lateral-Thinking

I am often bought for consumption, but no one will ever consume me.

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.Cutlery and plates
Answer: Cutlery and plates

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

247.HardAdults & Lateral-Thinking

I can fly without wings and weep without eyes. Dark follows me everywhere. What am I?

  • A.Two ears
  • B.Two hands
  • C.Two feet
  • D.Clouds
Answer: Clouds

Think about the literal properties of a 'clouds.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

248.HardAdults & Lateral-Thinking

A woman in a hotel room is startled by a knock. A man apologizes, saying he thought it was his room. Why was she frightened?

  • A.A kitchen
  • B.A basement
  • C.A prison cell
  • D.No one knocks on their own hotel room door
Answer: No one knocks on their own hotel room door

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

249.HardAdults & Lateral-Thinking

What has a single eye but is unable to see?

  • A.A hook
  • B.A thread
  • C.A button
  • D.A needle
Answer: A needle

Think about the literal properties of a 'a needle.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

250.HardAdults & Lateral-Thinking

I am a box that has no locks but holds keys. My keys have the power to unlock your deepest senses. What am I?

  • A.Your temper
  • B.Your tongue
  • C.A secret
  • D.A piano
Answer: A piano

Think about the literal properties of a 'a piano.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

251.HardAdults & Lateral-Thinking

Remove first and second, and all others, and I am unchanged.

  • A.A surfer
  • B.A pilot
  • C.A carpenter
  • D.A postman
Answer: A postman

Think about the literal properties of a 'a postman.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

252.HardAdults & Lateral-Thinking

Three doctors say James is their brother; James says he has no brothers.

  • A.Two ears
  • B.Two hands
  • C.Two feet
  • D.The doctors were his sisters
Answer: The doctors were his sisters

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

253.HardAdults & Lateral-Thinking

Single thumb, four fingers, not alive.

  • A.A sock
  • B.A mitten
  • C.A ring
  • D.A glove
Answer: A glove

Think about the literal properties of a 'a glove.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

254.HardAdults & Lateral-Thinking

Around for years, but never older than a month.

  • A.The sun
  • B.A star
  • C.A calendar
  • D.The moon
Answer: The moon

Think about the literal properties of a 'the moon.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

255.HardAdults & Lateral-Thinking

Something you can hold without using your arms.

  • A.Your temper
  • B.Your tongue
  • C.A secret
  • D.Your breath
Answer: Your breath

Think about the literal properties of a 'your breath.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

256.HardAdults & Lateral-Thinking

Begins and ends with T and has T inside it.

  • A.A kettle
  • B.A teacup
  • C.A canister
  • D.A teapot
Answer: A teapot

Think about the literal properties of a 'a teapot.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

257.HardAdults & Lateral-Thinking

Has to be broken before you can use it.

  • A.A window
  • B.A promise
  • C.A heart
  • D.An egg
Answer: An egg

Think about the literal properties of a 'an egg.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

258.HardAdults & Lateral-Thinking

Sits when it stands, jumps when it walks.

  • A.A rabbit
  • B.A frog
  • C.A grasshopper
  • D.A kangaroo
Answer: A kangaroo

Think about the literal properties of a 'a kangaroo.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

259.HardAdults & Lateral-Thinking

I live in light, but if light shines on me, I die.

  • A.A reflection
  • B.A ghost
  • C.A vampire
  • D.A shadow
Answer: A shadow

A shadow only exists when light is present but blocked. If you shine a light directly 'on' it (remove the blockage), it disappears.

Full explanation and related riddles

260.HardAdults & Lateral-Thinking

Stone inside a tree, helps words live; stand still and have less the more I move.

  • A.A ballpoint pen
  • B.A paintbrush
  • C.A crayon
  • D.A pencil
Answer: A pencil

A pencil contains graphite ('lead' from a mine) encased in wood (from a tree). It gets shorter as you use it.

Full explanation and related riddles

261.HardAdults & Lateral-Thinking

Two fathers and two sons catch one fish each, but only bring home three.

  • A.They were humans
  • B.They were spies
  • C.They were dolls
  • D.Grandfather, father, and son
Answer: Grandfather, father, and son

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

262.HardAdults & Lateral-Thinking

Measure 1 cup using a 3-cup and 5-cup container.

  • A.Clock arithmetic
  • B.A calculator error
  • C.Daylight savings
  • D.Fill 3, pour into 5. repeat; leftover is 1
Answer: Fill 3, pour into 5. repeat; leftover is 1

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

263.HardAdults & Lateral-Thinking

Loses its head every morning, gets it back at night?

  • A.A snake
  • B.A comet
  • C.A dog
  • D.A pillow
Answer: A pillow

Think about the literal properties of a 'a pillow.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

264.HardAdults & Lateral-Thinking

Monkey and squirrel climb a coconut tree; who gets the banana first?

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.Neither
Answer: Neither

Think about the literal properties of a 'neither '. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

265.HardAdults & Lateral-Thinking

No legs, brown, has a head and tail?

  • A.A snake
  • B.A comet
  • C.A dog
  • D.A penny
Answer: A penny

Think about the literal properties of a 'a penny.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

266.HardAdults & Lateral-Thinking

Paul is 9ft tall, wears size 12 shoes, and works at a butcher shop. What does he weigh?

  • A.Clock arithmetic
  • B.A calculator error
  • C.Daylight savings
  • D.Meat
Answer: Meat

Think about the literal properties of a 'meat.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

267.HardAdults & Lateral-Thinking

Logic puzzle: 14 boys, 8 blue shirts, 2 neither, 5 boys in blue. Total class?

  • A.Clock arithmetic
  • B.A calculator error
  • C.Daylight savings
  • D.Nineteen
Answer: Nineteen

Think about the literal properties of a 'nineteen.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

268.HardAdults & Lateral-Thinking

Parents have 6 sons, each has one sister. How many in the family?

  • A.A surfer
  • B.A pilot
  • C.A carpenter
  • D.Nine
Answer: Nine

Think about the literal properties of a 'nine .'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

269.HardAdults & Lateral-Thinking

Word with five letters that becomes smaller if you add two letters?

  • A.A person
  • B.A tree
  • C.A building
  • D.Short
Answer: Short

Think about the literal properties of a 'short '. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

270.HardAdults & Lateral-Thinking

Sundial has the least moving parts; what has the most?

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.An hourglass
Answer: An hourglass

Think about the literal properties of a 'an hourglass '. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

271.HardAdults & Lateral-Thinking

Odd one out: Snap, letter, mood, or stun?

  • A.The letter "A"
  • B.The letter "M"
  • C.The letter "P"
  • D.Letter
Answer: Letter

This refers to the literal placement of the character in the spelling of the words 'April' and 'March'.

Full explanation and related riddles

272.HardAdults & Lateral-Thinking

Cat crosses a river without getting wet or using a device.

  • A.A sponge
  • B.The sun
  • C.A hairdryer
  • D.The river was frozen
Answer: The river was frozen

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

273.HardAdults & Lateral-Thinking

Photo riddle: "I have no siblings, but this man's parent is my parent's son."

  • A.A surfer
  • B.A pilot
  • C.A carpenter
  • D.His son
Answer: His son

Think about the literal properties of a 'his son.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

274.HardAdults & Lateral-Thinking

Most romantic part of the ocean?

  • A.A surfer
  • B.A pilot
  • C.A carpenter
  • D.The buoy meeting the gull
Answer: The buoy meeting the gull

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

275.HardAdults & Lateral-Thinking

Use me to stop, take me to smoke, pool's first stroke.

  • A.A window
  • B.A promise
  • C.A heart
  • D.Brake/break
Answer: Brake/break

Think about the literal properties of a 'brake/break.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

276.HardAdults & Lateral-Thinking

Some say I am green, red, or yellow. Some play with us; others spray us.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.Pepper
Answer: Pepper

Think about the literal properties of a 'pepper.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

277.HardAdults & Lateral-Thinking

Statements: "I have at least one daughter," "I have less than ten," "I have more than ten." Only one is true.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.None
Answer: None

Think about the literal properties of a 'nan'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

278.HardAdults & Lateral-Thinking

Hiked south 3 miles, east 3, north 3. Back at camp, I see a bear. What color is it?

  • A.A hook
  • B.A thread
  • C.A button
  • D.White
Answer: White

Think about the literal properties of a 'white'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

279.HardAdults & Lateral-Thinking

The first is higher, the second is wet; the whole ties or causes a cramp.

  • A.A wallet
  • B.A spare key
  • C.A loose coin
  • D.A hyphen
Answer: A hyphen

Think about the literal properties of a 'a hyphen.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

280.HardAdults & Lateral-Thinking

The eyes will harvest, but the hand will sow.

  • A.Two ears
  • B.Two hands
  • C.Two feet
  • D.Writing and reading
Answer: Writing and reading

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

281.HardAdults & Lateral-Thinking

I run, and it runs. When I stop, it still runs.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A watch
Answer: A watch

Think about the literal properties of a 'a watch.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

282.HardAdults & Lateral-Thinking

How can you stand physically behind your mother while she stands behind you?

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.Stand back to back
Answer: Stand back to back

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

283.HardAdults & Lateral-Thinking

What is in a minute once and twice in a moment, but not in a thousand years?

  • A.The letter "A"
  • B.The letter "M"
  • C.The letter "P"
  • D.The letter "m"
Answer: The letter "m"

This refers to the literal placement of the character in the spelling of the words 'April' and 'March'.

Full explanation and related riddles

284.HardAdults & Lateral-Thinking

You eat me first, but then you get eaten.

  • A.They were humans
  • B.They were spies
  • C.They were dolls
  • D.A fishhook
Answer: A fishhook

The 'broken glass' was a fish tank. Without water, the fish died on the floor.

Full explanation and related riddles

285.HardAdults & Lateral-Thinking

How is the number seven different from other numbers between one and ten?

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.It has two syllables
Answer: It has two syllables

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

286.HardAdults & Lateral-Thinking

Think of snow and clouds. What does a cow drink?

  • A.A rock
  • B.A feather
  • C.A sponge
  • D.Water
Answer: Water

Think about the literal properties of a 'water.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

287.HardAdults & Lateral-Thinking

What is something that belongs to you that everyone else uses?

  • A.A luxury car
  • B.A wedding dress
  • C.A new house
  • D.Your name
Answer: Your name

Your name is your personal property, but people use it to address you more often than you use it to address yourself.

Full explanation and related riddles

288.HardAdults & Lateral-Thinking

I am surrounded by wood, but I came from a mine. Everyone uses me.

  • A.A luxury car
  • B.A wedding dress
  • C.A new house
  • D.Pencil lead
Answer: Pencil lead

A pencil contains graphite ('lead' from a mine) encased in wood (from a tree). It gets shorter as you use it.

Full explanation and related riddles

289.HardAdults & Lateral-Thinking

I am in the middle of April and March, but not at the beginning or end of either.

  • A.The letter "A"
  • B.The letter "M"
  • C.The letter "P"
  • D.The letter "r"
Answer: The letter "r"

This refers to the literal placement of the character in the spelling of the words 'April' and 'March'.

Full explanation and related riddles

290.HardAdults & Lateral-Thinking

I have water but no fish, mountains but no trees, towns but no homes.

  • A.A rock
  • B.A feather
  • C.A sponge
  • D.A map
Answer: A map

A map is a symbolic representation; it shows the locations of mountains and water without being made of rock or containing actual fish.

Full explanation and related riddles

291.HardAdults & Lateral-Thinking

A prisoner is told: "If you tell the truth, I will shoot you; if you tell a lie, I will stab you." What should he say?

  • A.I am innocent
  • B.You will shoot me
  • C.I am lying
  • D."you will stab me"
Answer: "you will stab me"

This creates a paradox. If the guard stabs him, his statement was true, but the guard should have shot him for telling the truth.

Full explanation and related riddles

292.HardAdults & Lateral-Thinking

What can you feed to make it live, but give it a drink and it will die?

  • A.A plant
  • B.A person
  • C.A piece of metal
  • D.A fire
Answer: A fire

Fire needs fuel (food) to stay alive but is extinguished by water (a drink).

Full explanation and related riddles

293.HardAdults & Lateral-Thinking

What type of room has no windows or doors?

  • A.A kitchen
  • B.A basement
  • C.A prison cell
  • D.A mushroom
Answer: A mushroom

A mushroom is a fungus, but the word contains 'room'. It doesn't have the structural features of a building like windows.

Full explanation and related riddles

294.HardAdults & Lateral-Thinking

If you dropped me from a tall building, I would be fine. If you put me in the water, I would die.

  • A.A rock
  • B.A feather
  • C.A sponge
  • D.A piece of paper
Answer: A piece of paper

Paper is light enough to survive a fall without breaking, but water will dissolve its fibers and 'kill' its form.

Full explanation and related riddles

295.HardAdults & Lateral-Thinking

In the first stages of my life, I am taller than I will be in my last stages.

  • A.A person
  • B.A tree
  • C.A building
  • D.A candle
Answer: A candle

A candle is tall when first lit (young) and becomes shorter as it burns down (gets older).

Full explanation and related riddles

296.HardAdults & Lateral-Thinking

Who buys this but has no use for it, makes it but doesn�t need it, and uses it but can�t feel it or see it?

  • A.A luxury car
  • B.A wedding dress
  • C.A new house
  • D.A coffin
Answer: A coffin

The carpenter makes it for profit, the buyer buys it for someone else, and the person inside is dead and cannot see or feel it.

Full explanation and related riddles

297.HardAdults & Lateral-Thinking

What has a corkscrew on one side and a power socket on the other?

  • A.A wine opener
  • B.A curly tail
  • C.A nose
  • D.A pig
Answer: A pig

This describes a pig's anatomy: a curly 'corkscrew' tail and a snout that resembles a two-pronged 'power socket'.

Full explanation and related riddles

298.HardAdults & Lateral-Thinking

There are two of us, and we are sisters. We are on different sides of a road, but we are unable to view each other.

  • A.Two ears
  • B.Two hands
  • C.Two feet
  • D.Eyes
Answer: Eyes

Your eyes are separated by your nose (the 'road'). Since they both face forward, they cannot see each other.

Full explanation and related riddles

299.HardAdults & Lateral-Thinking

What has both wheels and flies but is not an aircraft?

  • A.An airplane
  • B.A helicopter
  • C.A bicycle
  • D.A garbage truck
Answer: A garbage truck

This is a play on the word 'flies'. A garbage truck has wheels and attracts literal flies (insects) due to the trash it carries.

Full explanation and related riddles

300.HardAdults & Lateral-Thinking

What is one time that a man can have an empty coat pocket, but have something in it at the same time?

  • A.A wallet
  • B.A spare key
  • C.A loose coin
  • D.When there is a hole in it
Answer: When there is a hole in it

A hole is technically 'something' that exists in the fabric, but it means the pocket contains no items, making it empty.

Full explanation and related riddles

  • « Previous
  • Next »

Showing 201 to 300 of 326 results

  • ‹
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ›
Copyright © 2026 Riddleup.com. All Rights Reserved.
  • About Us
  • Terms of Use
  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Contact Us
Explore
Riddles Categories
  • "What Am I?" Riddles472
  • Animal Riddles334
  • Baseball Riddles19
  • Bathroom Riddles43
  • Bear Riddles50
  • Color Riddles42
  • Dark Riddles237
  • Detective and Lateral-Thinking Riddles309
  • Dirty, Family Riddles159
  • Easy Riddles535
  • Expert Riddles for Adults439
  • Food Riddles178
  • Funny Riddles277
  • Halloween Riddles103
  • Hard/Difficult Riddles572
  • Horror & Scary Riddles97
  • How, What, Why Riddles209
  • Logic Puzzles and Brain Teasers162
  • Long Riddles160
  • Love, Happy Riddles71
  • Math Riddles151
  • Pet, Cat & Dog Riddles117
  • Planet Riddles335
  • Rhyming Riddles195
  • Riddles for Adults326
  • Riddles for Kids298
  • Riddles for Teens64
  • Science Riddles161
  • Short Riddles147
  • Sports Riddles41
  • Time, Money, Music Riddles176
  • Viral Riddles84
  • Word and English Riddles29
Share