Riddle UpRiddle Up - riddles, brain teasers and puzzles
  • Riddles
  • Quizzes
  • Puzzles
  • Games
  • Search
  1. Home
  2. Riddles
  3. New Riddles With Answers
Riddle Collection

New Riddles With Answers - page 48 of 53

5,257 riddles, every one with its answer on the page. Printable version
4701.HardAdults & Lateral-Thinking

I am good and in a fine state. Unfortunately, those who are in are sadly out of it.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.Sane
Answer: Sane

Think about the literal properties of a 'sane.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4702.HardAdults & Lateral-Thinking

I walked for miles, and I finally got it. When I saw it, I threw it away, realizing I did not want it.

  • A.A comb
  • B.A zipper
  • C.A rake
  • D.A thorn
Answer: A thorn

Think about the literal properties of a 'a thorn.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4703.HardAdults & Lateral-Thinking

Through my wounds, you will see the water run. I once held many, but I have no more.

  • A.A rock
  • B.A feather
  • C.A sponge
  • D.A shipwreck
Answer: A shipwreck

Think about the literal properties of a 'a shipwreck.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4704.HardAdults & Lateral-Thinking

Black within am I, and red without I am. I have 4 corners.

  • A.A postcard
  • B.A coin
  • C.A flag
  • D.A chimney
Answer: A chimney

Think about the literal properties of a 'a chimney.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4705.HardAdults & Lateral-Thinking

I only have one eye, but I see things better than those with two. I can save your memories.

  • A.A hook
  • B.A thread
  • C.A button
  • D.Camera
Answer: Camera

Think about the literal properties of a 'camera.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4706.HardAdults & Lateral-Thinking

I live in the ground. I may not be much now, but I will be someday.

  • A.A hook
  • B.A thread
  • C.A button
  • D.A seed
Answer: A seed

Think about the literal properties of a 'a seed.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4707.HardAdults & Lateral-Thinking

I travel from coast to coast and never move.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A highway
Answer: A highway

Think about the literal properties of a 'a highway.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4708.HardAdults & Lateral-Thinking

I point the way when I am filled. When I am empty, I am still. I have 2 skins�one within and one without.

  • A.A sock
  • B.A mitten
  • C.A ring
  • D.Gloves
Answer: Gloves

Think about the literal properties of a 'gloves.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4709.HardAdults & Lateral-Thinking

Getting into me is simple. Getting out of me is difficult.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.Trouble
Answer: Trouble

Think about the literal properties of a 'trouble.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4710.HardAdults & Lateral-Thinking

What hole can be mended with other holes?

  • A.A wallet
  • B.A spare key
  • C.A loose coin
  • D.A net
Answer: A net

Think about the literal properties of a 'a net.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4711.HardAdults & Lateral-Thinking

I have a big hump, and I spit, but I can take you where you need to get.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A camel
Answer: A camel

Think about the literal properties of a 'a camel.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4712.HardAdults & Lateral-Thinking

Even if you don�t kill me, I will die because when I live, I cry.

  • A.A person
  • B.A tree
  • C.A building
  • D.A candle
Answer: A candle

A candle is tall when first lit (young) and becomes shorter as it burns down (gets older).

Full explanation and related riddles

4713.HardAdults & Lateral-Thinking

Feathers will give me the ability to take flight. Though I possess a body, I am not living; you determine how far I go.

  • A.A reflection
  • B.A ghost
  • C.A vampire
  • D.An arrow
Answer: An arrow

Think about the literal properties of a 'an arrow.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4714.HardAdults & Lateral-Thinking

People see me without noticing I am there. I am beyond what you are seeking.

  • A.A hook
  • B.A thread
  • C.A button
  • D.A window
Answer: A window

Think about the literal properties of a 'a window.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4715.HardAdults & Lateral-Thinking

I fly when I am born, and lay still when I am alive. I run as I die.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.Snow
Answer: Snow

Think about the literal properties of a 'snow.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4716.HardAdults & Lateral-Thinking

Three heads I have got. Cut one; I am still stronger. Cut 2; I will rise and become 10.

  • A.A snake
  • B.A comet
  • C.A dog
  • D.A fox
Answer: A fox

Think about the literal properties of a 'a fox.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4717.HardAdults & Lateral-Thinking

Slash me if you like, but I heal instantly.

  • A.A rock
  • B.A feather
  • C.A sponge
  • D.Water
Answer: Water

Think about the literal properties of a 'water.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4718.HardAdults & Lateral-Thinking

I hold months and weeks, but I come in sizes big and small.

  • A.Your temper
  • B.Your tongue
  • C.A secret
  • D.A calendar
Answer: A calendar

Think about the literal properties of a 'a calendar'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4719.HardAdults & Lateral-Thinking

Orange sky... blue oranges... glass is red... banana violets.

  • A.Smoke
  • B.Fog
  • C.A bird
  • D.Negative
Answer: Negative

Think about the literal properties of a 'negative'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4720.HardAdults & Lateral-Thinking

I rise on a pillar, and I can crawl all over the Earth but never stay for long.

  • A.A reflection
  • B.A ghost
  • C.A vampire
  • D.A shadow
Answer: A shadow

A shadow only exists when light is present but blocked. If you shine a light directly 'on' it (remove the blockage), it disappears.

Full explanation and related riddles

4721.HardAdults & Lateral-Thinking

I thunder with a breech and weigh more than a dozen men.

  • A.150 pounds
  • B.His own weight
  • C.A scale
  • D.A cannon
Answer: A cannon

Think about the literal properties of a 'a cannon'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4722.HardAdults & Lateral-Thinking

I have no heart, just a body. I have a tongue but not a head.

  • A.A snake
  • B.A comet
  • C.A dog
  • D.A bell
Answer: A bell

Think about the literal properties of a 'a bell'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4723.HardAdults & Lateral-Thinking

For hundreds, I am their true wake-up call.

  • A.An elevator
  • B.An escalator
  • C.A ramp
  • D.Coffee
Answer: Coffee

Think about the literal properties of a 'coffee'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4724.HardAdults & Lateral-Thinking

No tracks/paths... field that stretches wide... shimmer like diamonds.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.The ocean
Answer: The ocean

Think about the literal properties of a 'the ocean'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4725.HardAdults & Lateral-Thinking

What can you add to water in a full bucket to make it lighter?

  • A.A wallet
  • B.A spare key
  • C.A loose coin
  • D.A hole
Answer: A hole

A hole is technically 'something' that exists in the fabric, but it means the pocket contains no items, making it empty.

Full explanation and related riddles

4726.HardAdults & Lateral-Thinking

What happens when your underwear attack you?

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A wedgie
Answer: A wedgie

Think about the literal properties of a 'a wedgie'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4727.HardAdults & Lateral-Thinking

My love for Eliza will never know my first... my whole?

  • A.A wallet
  • B.A spare key
  • C.A loose coin
  • D.Endless
Answer: Endless

Think about the literal properties of a 'endless'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4728.HardAdults & Lateral-Thinking

I crack when you drop me. Even broken, I smile back.

  • A.A window
  • B.A promise
  • C.A heart
  • D.A mirror
Answer: A mirror

Think about the literal properties of a 'a mirror'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4729.HardAdults & Lateral-Thinking

I have many colors, but you can't ever touch me.

  • A.A surfer
  • B.A pilot
  • C.A carpenter
  • D.A rainbow
Answer: A rainbow

Think about the literal properties of a 'a rainbow'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4730.HardAdults & Lateral-Thinking

What starts as black, then turns red before finally turning white?

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.Charcoal
Answer: Charcoal

Think about the literal properties of a 'charcoal'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4731.HardAdults & Lateral-Thinking

I can be broken or read, watched, or live.

  • A.A window
  • B.A promise
  • C.A heart
  • D.The news
Answer: The news

Think about the literal properties of a 'the news'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4732.HardAdults & Lateral-Thinking

You can hold me in your right hand but not the left.

  • A.Your temper
  • B.Your tongue
  • C.A secret
  • D.Your left hand
Answer: Your left hand

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4733.HardAdults & Lateral-Thinking

How many letters are in the alphabet?

  • A.The letter "A"
  • B.The letter "M"
  • C.The letter "P"
  • D.11
Answer: 11

This is a trick question: counting the letters in the phrase 'the alphabet' itself (t-h-e-a-l-p-h-a-b-e-t) gives eleven letters, not the 26 letters of the actual alphabet.

Full explanation and related riddles

4734.HardAdults & Lateral-Thinking

I have only a duo of words, and yet I possess thousands of letters.

  • A.The letter "A"
  • B.The letter "M"
  • C.The letter "P"
  • D.The post office
Answer: The post office

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4735.HardAdults & Lateral-Thinking

I can't be taken from you, but I am owned by all.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.Knowledge
Answer: Knowledge

Think about the literal properties of a 'knowledge'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4736.HardAdults & Lateral-Thinking

If you don�t have me, the world will fall. Many people have one of me.

  • A.A surfer
  • B.A pilot
  • C.A carpenter
  • D.An atlas
Answer: An atlas

Think about the literal properties of a 'an atlas'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4737.HardAdults & Lateral-Thinking

I can destroy kings and make them feeble. I can bring down towns and cities.

  • A.A globe
  • B.A photograph
  • C.A mirror
  • D.Time
Answer: Time

This logic uses 'clock arithmetic'. On a standard 12-hour clock, adding 5 hours to 9:00 results in 2:00.

Full explanation and related riddles

4738.HardAdults & Lateral-Thinking

I get tagged with red or yellow stickers, and people come to me daily.

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.The clearance section
Answer: The clearance section

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4739.HardAdults & Lateral-Thinking

I see you beneath me, hear your sights and sounds. Memories come with me.

  • A.A hook
  • B.A thread
  • C.A button
  • D.The past
Answer: The past

Think about the literal properties of a 'the past'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4740.HardAdults & Lateral-Thinking

I shed in one season and dress smartly for the next.

  • A.A grandfather
  • B.A cousin
  • C.A stepbrother
  • D.A tree
Answer: A tree

Think about the literal properties of a 'a tree'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4741.HardAdults & Lateral-Thinking

I never sing till a shot fires out.

  • A.A plant
  • B.A person
  • C.A piece of metal
  • D.A gun
Answer: A gun

Think about the literal properties of a 'a gun'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4742.HardAdults & Lateral-Thinking

I can run, but I am unable to walk.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A nose
Answer: A nose

Think about the literal properties of a 'a nose'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4743.HardAdults & Lateral-Thinking

I cry but have no eyes, I rejoice but have no heart.

  • A.Two ears
  • B.Two hands
  • C.Two feet
  • D.A cloud
Answer: A cloud

Think about the literal properties of a 'a cloud'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4744.HardAdults & Lateral-Thinking

The faster the horse runs, the shorter his tail becomes �an iron horse with a flaxen tail.

  • A.A person
  • B.A tree
  • C.A building
  • D.A needle
Answer: A needle

Think about the literal properties of a 'a needle'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4745.HardAdults & Lateral-Thinking

If I turn my head, you can go wherever you want. Turn again, you're stuck and can rot.

  • A.A snake
  • B.A comet
  • C.A dog
  • D.A key
Answer: A key

Think about the literal properties of a 'a key'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4746.HardAdults & Lateral-Thinking

What is something that is always present but people can't see?

  • A.A hook
  • B.A thread
  • C.A button
  • D.Noise
Answer: Noise

Think about the literal properties of a 'noise'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4747.HardAdults & Lateral-Thinking

What does a scientist call a dog?

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A canine
Answer: A canine

Think about the literal properties of a 'a canine'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4748.HardAdults & Lateral-Thinking

I have wisdom and knowledge beyond the ages. I get what you want in a split second.

  • A.A passport
  • B.A marriage
  • C.A garage
  • D.Computer
Answer: Computer

Think about the literal properties of a 'computer'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4749.HardAdults & Lateral-Thinking

A lost child is claimed by three people. Parent 1 feeds him burgers; Parent 2 shouts "Where were you?"; Parent 3 offers a toy car. Who is the criminal?

  • A.A plant
  • B.A person
  • C.A piece of metal
  • D.Parent 1 and parent 3
Answer: Parent 1 and parent 3

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4750.HardAdults & Lateral-Thinking

A duck is in a circular lake with a dog on the shore (dog is 4x faster). How does the duck escape to fly away?

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.Swim in a small circle near the center
Answer: Swim in a small circle near the center

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4751.HardAdults & Lateral-Thinking

A prisoner faces a 6-shot revolver with 2 adjacent bullets. The first shot was empty. Should they spin again or shoot again?

  • A.I am innocent
  • B.You will shoot me
  • C.I am lying
  • D.Shoot again
Answer: Shoot again

Think about the literal properties of a 'shoot again'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4752.HardAdults & Lateral-Thinking

A father tasks three children to buy something to fill a room. Daughter wins with two items. What were they?

  • A.A person
  • B.A tree
  • C.A building
  • D.Matches and a candle
Answer: Matches and a candle

A candle is tall when first lit (young) and becomes shorter as it burns down (gets older).

Full explanation and related riddles

4753.HardAdults & Lateral-Thinking

A grandfather's will: the child whose car crosses the finish line last wins the fortune. After a month of waiting, they seek an uncle's advice. What did he say?

  • A.The sun
  • B.A star
  • C.A calendar
  • D."drive each other's car"
Answer: "drive each other's car"

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4754.HardAdults & Lateral-Thinking

A traveler sees four paths: deep mud, broken tracks, a lion that hasn't eaten or drunk in 3 months, and dinosaurs. Which is safest?

  • A.They were humans
  • B.They were spies
  • C.They were dolls
  • D.The path with the lion
Answer: The path with the lion

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4755.HardAdults & Lateral-Thinking

Three men pay $10 each for a $30 room ($30 total). Manager returns $5. Employee pockets $2, gives $3 back. Now they paid $9 each ($27). Plus employee's $2 = $29. Where is the extra dollar?

  • A.A wallet
  • B.A spare key
  • C.A loose coin
  • D.There is no lost dollar
Answer: There is no lost dollar

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4756.HardAdults & Lateral-Thinking

I can turn and twist, and I leave a loop.

  • A.A sock
  • B.A boot
  • C.A glove
  • D.A shoelace
Answer: A shoelace

Think about the literal properties of a 'a shoelace'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4757.HardAdults & Lateral-Thinking

I live for 7 months and sing as the breeze whips by. I have many different colors.

  • A.A surfer
  • B.A pilot
  • C.A carpenter
  • D.A leaf
Answer: A leaf

Think about the literal properties of a 'a leaf'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4758.HardAdults & Lateral-Thinking

What can pandas have that no other animal can have?

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.A family of baby pandas
Answer: A family of baby pandas

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4759.HardAdults & Lateral-Thinking

The roof is beneath, and the floor is on top. I rarely leave this place, and as each day passes, a new horizon greets my gaze.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A sailor
Answer: A sailor

Think about the literal properties of a 'a sailor'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4760.HardAdults & Lateral-Thinking

Two brothers run, but no matter how much they try, they cannot reach each other.

  • A.An airplane
  • B.A helicopter
  • C.A bicycle
  • D.Wheels
Answer: Wheels

Think about the literal properties of a 'wheels'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4761.HardAdults & Lateral-Thinking

What is harder and harder to catch the faster you run?

  • A.Your temper
  • B.Your tongue
  • C.A secret
  • D.Your breath
Answer: Your breath

Think about the literal properties of a 'your breath'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4762.HardAdults & Lateral-Thinking

I am a mother, and I support my children no matter what their weight. I can turn around without being called, and I have held use since the time you crawled.

  • A.Clock arithmetic
  • B.A calculator error
  • C.Daylight savings
  • D.The earth
Answer: The earth

Think about the literal properties of a 'the earth'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4763.HardAdults & Lateral-Thinking

No man can ever see me, and no man ever will, but I will always be here.

  • A.A surfer
  • B.A pilot
  • C.A carpenter
  • D.Tomorrow
Answer: Tomorrow

Think about the literal properties of a 'tomorrow'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4764.HardAdults & Lateral-Thinking

What has to take a bow before it can speak to you?

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A violin
Answer: A violin

Think about the literal properties of a 'a violin'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4765.HardAdults & Lateral-Thinking

I can enchant anyone I see, and I can bring out the best in you. I can brighten someone's day, and I can sparkle and shine.

  • A.Anyone
  • B.Nobody
  • C.Nothing
  • D.A smile
Answer: A smile

Think about the literal properties of a 'a smile'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4766.HardAdults & Lateral-Thinking

I stand upright, and I am quite grand. I am elegant, and people like to look at me. I am right at your hands.

  • A.A watch
  • B.A statue
  • C.A mirror
  • D.A piano
Answer: A piano

Think about the literal properties of a 'a piano'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4767.HardAdults & Lateral-Thinking

I am in a house and around it, but I never touch it. What am I?

  • A.A window
  • B.A promise
  • C.A heart
  • D.The sun
Answer: The sun

Think about the literal properties of a 'the sun'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4768.HardAdults & Lateral-Thinking

What is red but stops on green?

  • A.A rock
  • B.A feather
  • C.A sponge
  • D.A watermelon
Answer: A watermelon

Think about the literal properties of a 'a watermelon.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4769.HardAdults & Lateral-Thinking

When you lose me, you may make others lose theirs.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.Your temper
Answer: Your temper

Think about the literal properties of a 'your temper.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4770.HardAdults & Lateral-Thinking

I am always in front of you, but you cannot see me.

  • A.A hook
  • B.A thread
  • C.A button
  • D.Your future
Answer: Your future

Think about the literal properties of a 'your future.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4771.HardAdults & Lateral-Thinking

I have no legs to dance or lungs to sing, yet I dance and breathe.

  • A.Your temper
  • B.Your tongue
  • C.A secret
  • D.A flame
Answer: A flame

Think about the literal properties of a 'a flame.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4772.HardAdults & Lateral-Thinking

I rarely get touched but am often held.

  • A.A sock
  • B.A boot
  • C.A glove
  • D.A tongue
Answer: A tongue

Think about the literal properties of a 'a tongue.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4773.HardAdults & Lateral-Thinking

I have a tongue but can't talk; no legs but sometimes walk.

  • A.Clock arithmetic
  • B.A calculator error
  • C.Daylight savings
  • D.A shoe
Answer: A shoe

Think about the literal properties of a 'a shoe.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4774.HardAdults & Lateral-Thinking

I have two legs, but they only touch the ground when I rest.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A wheelbarrow
Answer: A wheelbarrow

Think about the literal properties of a 'a wheelbarrow.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4775.HardAdults & Lateral-Thinking

Shorter than the rest; you raise it up when you are happy.

  • A.A person
  • B.A tree
  • C.A building
  • D.A thumb
Answer: A thumb

Think about the literal properties of a 'a thumb.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4776.HardAdults & Lateral-Thinking

If you immerse a stone into water, what will it become?

  • A.A rock
  • B.A feather
  • C.A sponge
  • D.A whetstone
Answer: A whetstone

Think about the literal properties of a 'a whetstone'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4777.HardAdults & Lateral-Thinking

I hide what is real and true; I can help you find courage inside.

  • A.A passport
  • B.A marriage
  • C.A garage
  • D.Makeup
Answer: Makeup

Think about the literal properties of a 'makeup.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4778.HardAdults & Lateral-Thinking

What never walks, has a big mouth, and runs but never talks?

  • A.A comb
  • B.A zipper
  • C.A rake
  • D.A river
Answer: A river

Think about the literal properties of a 'a river.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4779.HardAdults & Lateral-Thinking

I cause involuntary movements in the vehicle you drive.

  • A.An airplane
  • B.A helicopter
  • C.A bicycle
  • D.A tow truck
Answer: A tow truck

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4780.HardAdults & Lateral-Thinking

Green hair, round red head, and a long, thin white beard.

  • A.A snake
  • B.A comet
  • C.A dog
  • D.A radish
Answer: A radish

Think about the literal properties of a 'a radish.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4781.HardAdults & Lateral-Thinking

What is half of 8? (Not 4).

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.3 or 0
Answer: 3 or 0

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4782.HardAdults & Lateral-Thinking

What is unable to be burned in flames or drowned in water?

  • A.A rock
  • B.A feather
  • C.A sponge
  • D.Ice
Answer: Ice

Think about the literal properties of a 'ice'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4783.HardAdults & Lateral-Thinking

A container without a lock or key; inside is a prize of gold.

  • A.Silver
  • B.Diamonds
  • C.True love
  • D.An egg
Answer: An egg

Think about the literal properties of a 'an egg.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4784.HardAdults & Lateral-Thinking

6 brothers each have 1 sister. How many sisters in the family?

  • A.Two ears
  • B.Two hands
  • C.Two feet
  • D.One sister
Answer: One sister

Think about the literal properties of a 'one sister.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4785.HardAdults & Lateral-Thinking

How is Betty 50 in 1830 and 45 in 1835?

  • A.Clock arithmetic
  • B.A calculator error
  • C.Daylight savings
  • D.She was born in 1880 b.c
Answer: She was born in 1880 b.c

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4786.HardAdults & Lateral-Thinking

What has only two words but hundreds of letters?

  • A.The letter "A"
  • B.The letter "M"
  • C.The letter "P"
  • D.The post office
Answer: The post office

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4787.HardAdults & Lateral-Thinking

I appear flat but am deep; I take lives but offer food. I have no heart.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.The ocean
Answer: The ocean

Think about the literal properties of a 'the ocean'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4788.HardAdults & Lateral-Thinking

Two coins equal 30 cents. One is not a nickel. What are they?

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.A quarter and a nickel
Answer: A quarter and a nickel

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4789.HardAdults & Lateral-Thinking

What gets bigger the more you take away from it?

  • A.A wallet
  • B.A spare key
  • C.A loose coin
  • D.A hole
Answer: A hole

A hole is technically 'something' that exists in the fabric, but it means the pocket contains no items, making it empty.

Full explanation and related riddles

4790.HardAdults & Lateral-Thinking

A biologist is the girl's mother, but not her father. Who is the biologist?

  • A.A grandfather
  • B.A cousin
  • C.A stepbrother
  • D.The girl's mother
Answer: The girl's mother

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4791.HardAdults & Lateral-Thinking

What always ends everything?

  • A.The letter "A"
  • B.The letter "M"
  • C.The letter "P"
  • D.The letter �g�
Answer: The letter �g�

This refers to the literal placement of the character in the spelling of the words 'April' and 'March'.

Full explanation and related riddles

4792.HardAdults & Lateral-Thinking

I am green but not a lizard, white without snow, and bearded without being a man.

  • A.A surfer
  • B.A pilot
  • C.A carpenter
  • D.A leek
Answer: A leek

Think about the literal properties of a 'a leek.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4793.HardAdults & Lateral-Thinking

If a rooster laid a white and brown egg, what kind of chicks would hatch?

  • A.A window
  • B.A promise
  • C.A heart
  • D.None
Answer: None

Think about the literal properties of a 'nan'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4794.HardAdults & Lateral-Thinking

What are 2 things you would never eat after just waking up?

  • A.An elevator
  • B.An escalator
  • C.A ramp
  • D.Lunch and dinner
Answer: Lunch and dinner

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4795.HardAdults & Lateral-Thinking

What has no other organs but 13 hearts?

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.A deck of cards
Answer: A deck of cards

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4796.HardAdults & Lateral-Thinking

What do the moon and a single dollar bill have in common?

  • A.The sun
  • B.A star
  • C.A calendar
  • D.4 quarters
Answer: 4 quarters

Think about the literal properties of a '4 quarters.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4797.HardAdults & Lateral-Thinking

If I don�t have this, I'm already dead. If I am not dead, I am already behind.

  • A.A snake
  • B.A comet
  • C.A dog
  • D.Ahead
Answer: Ahead

Think about the literal properties of a 'ahead.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4798.HardAdults & Lateral-Thinking

In a dark cave with one match, a coal lump, a lamp, and a stove, what do you light first?

  • A.A reflection
  • B.A ghost
  • C.A vampire
  • D.The match
Answer: The match

Think about the literal properties of a 'the match.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

4799.HardAdults & Lateral-Thinking

What kind of jacket is always damp when placed on your shoulders?

  • A.Option A
  • B.Option B
  • C.Option C
  • D.A coat of paint
Answer: A coat of paint

This is a lateral thinking puzzle where the solution relies on a non-obvious interpretation of the words used.

Full explanation and related riddles

4800.HardAdults & Lateral-Thinking

I have pointed fangs, a piercing force, and grab victims with a single bite.

  • A.A different thing
  • B.A similar object
  • C.Something else
  • D.A stapler
Answer: A stapler

Think about the literal properties of a 'a stapler.'. The riddle uses metaphors to describe its physical form or function.

Full explanation and related riddles

  • « Previous
  • Next »

Showing 4701 to 4800 of 5257 results

  • ‹
  • 1
  • 2
  • ...
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • ›
Copyright © 2026 Riddleup.com. All Rights Reserved.
  • About Us
  • Terms of Use
  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Contact Us
Explore
Riddles Categories
  • "What Am I?" Riddles472
  • Animal Riddles334
  • Baseball Riddles19
  • Bathroom Riddles43
  • Bear Riddles50
  • Color Riddles42
  • Dark Riddles237
  • Detective and Lateral-Thinking Riddles309
  • Dirty, Family Riddles159
  • Easy Riddles535
  • Expert Riddles for Adults439
  • Food Riddles178
  • Funny Riddles277
  • Halloween Riddles103
  • Hard/Difficult Riddles572
  • Horror & Scary Riddles97
  • How, What, Why Riddles209
  • Logic Puzzles and Brain Teasers162
  • Long Riddles160
  • Love, Happy Riddles71
  • Math Riddles151
  • Pet, Cat & Dog Riddles117
  • Planet Riddles335
  • Rhyming Riddles195
  • Riddles for Adults326
  • Riddles for Kids298
  • Riddles for Teens64
  • Science Riddles161
  • Short Riddles147
  • Sports Riddles41
  • Time, Money, Music Riddles176
  • Viral Riddles84
  • Word and English Riddles29
Share