Riddle UpRiddle Up - riddles, brain teasers and puzzles
  • Riddles
  • Quizzes
  • Puzzles
  • Games
  • Search
  1. Home
  2. Riddles
  3. 1,128 Hard Riddles With Answers
Riddle Collection

1,128 Hard Riddles With Answers - page 12 of 12

1,128 riddles, every one with its answer on the page. Printable version
1101.HardLateral Thinking

A girl has as many brothers as sisters, but each brother has half as many brothers as sisters.

  • A.3 sisters 2 brothers
  • B.2 sisters 1 brother
  • C.5 sisters 4 brothers
  • D.4 sisters, 3 brothers
Answer: 4 sisters, 3 brothers

With 4 girls and 3 boys, each girl sees 3 sisters and each boy sees half as many brothers (2).

Full explanation and related riddles

1102.HardLateral Thinking

?Brothers and sisters I have none, but that man's father is my father's son.?

  • A.The man himself
  • B.His father
  • C.His nephew
  • D.The man's son
Answer: The man's son

'My father's son' must be 'me'. So, 'That man's father is me.'

Full explanation and related riddles

1103.HardLateral Thinking

A woman shoots her husband, then holds him underwater... they enjoy a lovely dinner.

  • A.It was a dream
  • B.He was a fish
  • C.She used a water gun
  • D.She was a photographer
Answer: She was a photographer

This uses darkroom photography terms like 'shooting,' 'developing,' and 'hanging' to dry.

Full explanation and related riddles

1104.HardHard & Challenging

I turn once, what is out will not get in. I turn again, what is in will not get out.

  • A.A Door
  • B.A Doorknob
  • C.A Steering Wheel
  • D.A key
Answer: A key

Turning a key locks or unlocks a door, controlling entry and exit.

Full explanation and related riddles

1105.HardAnimals

I have a hole in my back and legs I lack. I live where I can't breathe and I eat without teeth. What am I?

  • A.A fish
  • B.A submarine
  • C.A dolphin
  • D.A whale
Answer: A whale

A mammal with a blowhole (hole in back) and no legs.

Full explanation and related riddles

1106.HardWord

What does man love more than life, hate more than death or mortal strife; that which contented men desire; the poor have, the rich require; the miser spends, the spendthrift saves, and all men carry to their graves?

  • A.Money
  • B.God
  • C.Love
  • D.Nothing
Answer: Nothing

It's the absolute lack of anything.

Full explanation and related riddles

1107.HardWord

I have lakes with no water, mountains with no stone and cities with no buildings. What am I?

  • A.Globe
  • B.Drawing
  • C.Dream
  • D.A map
Answer: A map

It is a symbolic representation of the earth's surface.

Full explanation and related riddles

1108.HardFunny

With pointed fangs I sit and wait; with piercing force I crunch out fate; grabbing victims, proclaiming might; physically joining with a single bite. What am I?

  • A.Vampire
  • B.Snake
  • C.Lion
  • D.A stapler
Answer: A stapler

An office tool that 'bites' papers to hold them together.

Full explanation and related riddles

1109.HardMath

A man looks at a painting in a museum and says, "Brothers and sisters I have none, but that man's father is my father's son." Who is in the painting?

  • A.His father
  • B.Himself
  • C.His brother
  • D.The man's son
Answer: The man's son

'My father's son' refers to the speaker himself.

Full explanation and related riddles

1110.HardWord

The person who makes it has no need of it; the person who buys it has no use for it. The person who uses it can neither see nor feel it. What is it?

  • A.Gift
  • B.Bed
  • C.Suit
  • D.A coffin
Answer: A coffin

It's a box used for burying the deceased.

Full explanation and related riddles

1111.HardKids

I am always hungry and will die if not fed, but whatever I touch will soon turn red. What am I?

  • A.Sun
  • B.Rust
  • C.Blood
  • D.Fire
Answer: Fire

Combustion creates heat and light, consuming fuel as it goes.

Full explanation and related riddles

1112.HardWord

What goes through cities and fields, but never moves?

  • A.Wind
  • B.River
  • C.Path
  • D.A road
Answer: A road

It's a paved surface used for travel between locations.

Full explanation and related riddles

1113.HardWord

What breaks yet never falls, and what falls yet never breaks?

  • A.Waves
  • B.Hearts
  • C.Silence
  • D.Day, and night
Answer: Day, and night

Day 'breaks' at dawn and night 'falls' at dusk.

Full explanation and related riddles

1114.HardFunny

People make me, save me, change me, raise me. What am I?

  • A.A child
  • B.A voice
  • C.A flag
  • D.Money
Answer: Money

Each verb, make, save, change, raise, is a common phrase used specifically with money.

Full explanation and related riddles

1115.HardFunny

I turn once, what is out will not get in. I turn again, what is in will not get out. What am I?

  • A.Door
  • B.Bolt
  • C.Handle
  • D.A key
Answer: A key

It is used to lock and unlock doors.

Full explanation and related riddles

1116.HardFunny

The more you take, the more you leave behind. What are they?

  • A.Time
  • B.Money
  • C.Air
  • D.Footsteps
Answer: Footsteps

As you walk, your feet leave impressions behind on the ground.

Full explanation and related riddles

1117.HardFunny

If you drop me I'm sure to crack, but give me a smile and I'll always smile back. What am I?

  • A.Egg
  • B.Glass
  • C.Photo
  • D.A mirror
Answer: A mirror

A dropped mirror shatters easily, and it reflects back whatever expression, including a smile, you show it.

Full explanation and related riddles

1118.HardKids

What can fill a room but takes up no space?

  • A.Air
  • B.Sound
  • C.Music
  • D.Light
Answer: Light

Light fills a room by illuminating it without occupying physical volume.

Full explanation and related riddles

1119.HardAnimal

Speaking of rivers, a man calls his dog from the opposite side of the river. The dog crosses the river without getting wet, and without using a bridge or boat. How?

  • A.On a bridge
  • B.On a boat
  • C.He swam
  • D.The river was frozen.
Answer: The river was frozen.

In very cold temperatures, the surface of the water solidifies.

Full explanation and related riddles

1120.HardAnimal

What can run but never walks, has a mouth but never talks, has a head but never weeps, has a bed but never sleeps?

  • A.A nose
  • B.A car
  • C.A clock
  • D.A river
Answer: A river

A river 'runs,' has a 'mouth' where it meets the sea, a 'head' at its source, and a 'bed' along its bottom.

Full explanation and related riddles

1121.HardKids

What is so fragile that saying its name breaks it?

  • A.Glass
  • B.Secret
  • C.Bubble
  • D.Silence.
Answer: Silence.

The moment you speak the word "silence" aloud, you've already broken it by making a sound.

Full explanation and related riddles

1122.HardWord

What word in the English language does the following: The first two letters signify a male, the first three letters signify a female, the first four letters signify a great, while the entire world signifies a great woman. What is the word?

  • A.History
  • B.Human
  • C.Heart
  • D.Heroine
Answer: Heroine

Break the word down step by step: 'he,' 'her,' 'hero,' and finally the whole word 'heroine.'

Full explanation and related riddles

1123.HardWord

What word is pronounced the same if you take away four of its five letters?

  • A.Are
  • B.Tea
  • C.Bee
  • D.Queue
Answer: Queue

The letters following 'Q' are all silent in the pronunciation.

Full explanation and related riddles

1124.HardWord

What is $3/7$ chicken, $2/3$ cat and $2/4$ goat?

  • A.New York
  • B.Miami
  • C.London
  • D.Chicago
Answer: Chicago

Take parts of the names: Chi(cken), Ca(t), Go(at).

Full explanation and related riddles

1125.HardWord

I am the beginning of everything, the end of everywhere. I'm the beginning of eternity, the end of time and space. What am I?

  • A.God
  • B.Time
  • C.Space
  • D.The letter "e"
Answer: The letter "e"

This riddle focuses on the literal spelling of the words mentioned.

Full explanation and related riddles

1126.HardMath

A girl has as many brothers as sisters, but each brother has only half as many brothers as sisters. How many brothers and sisters are there in the family?

  • A.3 sisters, 2 brothers
  • B.5 sisters, 4 brothers
  • C.2 sisters, 1 brother
  • D.Four sisters and three brothers
Answer: Four sisters and three brothers

Use simple algebra to balance the sibling relationships.

Full explanation and related riddles

1127.HardMath

A man describes his daughters, saying, "They are all blonde, but two; all brunette but two; and all redheaded but two." How many daughters does he have?

  • A.Six
  • B.Nine
  • C.Two
  • D.Three: A blonde, a brunette and a redhead
Answer: Three: A blonde, a brunette and a redhead

He has one daughter of each hair color.

Full explanation and related riddles

1128.HardMath

The day before yesterday I was 21, and next year I will be 24. When is my birthday?

  • A.Leap year
  • B.Different calendar
  • C.Feb 29
  • D.December 31; today is January 1.
Answer: December 31; today is January 1.

The birthday falls on the very last day of the year.

Full explanation and related riddles

  • « Previous
  • Next »

Showing 1101 to 1128 of 1128 results

  • ‹
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • ›
Copyright © 2026 Riddleup.com. All Rights Reserved.
  • About Us
  • Terms of Use
  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Contact Us
Explore
Riddles Categories
  • "What Am I?" Riddles472
  • Animal Riddles334
  • Baseball Riddles19
  • Bathroom Riddles43
  • Bear Riddles50
  • Color Riddles42
  • Dark Riddles237
  • Detective and Lateral-Thinking Riddles309
  • Dirty, Family Riddles159
  • Easy Riddles535
  • Expert Riddles for Adults439
  • Food Riddles178
  • Funny Riddles277
  • Halloween Riddles103
  • Hard/Difficult Riddles572
  • Horror & Scary Riddles97
  • How, What, Why Riddles209
  • Logic Puzzles and Brain Teasers162
  • Long Riddles160
  • Love, Happy Riddles71
  • Math Riddles151
  • Pet, Cat & Dog Riddles117
  • Planet Riddles335
  • Rhyming Riddles195
  • Riddles for Adults326
  • Riddles for Kids298
  • Riddles for Teens64
  • Science Riddles161
  • Short Riddles147
  • Sports Riddles41
  • Time, Money, Music Riddles176
  • Viral Riddles84
  • Word and English Riddles29
Share